Nyheter

Tillbaka

Projektledare Johan Nordmyr: - Att få hjälpa till med att utveckla friidrotten och föreningarna i Österbotten ska bli riktigt intressant, det finns nog en hel del man kan göra.

av FSI:s informatör den 21.04.2016
(läst av 8294 besökare)

Johan Nordmyr vald till projektledare för TALANGJAKTEN

Johan Nordmyr är vald till projektledare för TALANGJAKTEN, Finlands Svenska Idrotts och Österbottens Idrottsdistrikts Leaderprojektet. 

Johan Nordmyr, aktiv inom IK Kraft, tävlar fortfarande i friidrott på nationell nivå och som junior tävlade han även på nordisk nivå. Johan är ekonomiemagister med yrkestränarexamen samt personal trainer-utbildning. Han har på senare tid fungerat som företagare inom idrottssektorn.

Projektledare Johan Nordmyr:

-Att få hjälpa till med att utveckla friidrotten och föreningarna i Österbotten ska bli riktigt intressant, det finns nog en hel del man kan göra. Viktigt att komma ihåg är att föreningarna själva måste vara aktiva också för att resultat ska ske, men detta projekt är ju ett initiativ av (en del av) föreningarna och ÖID friidrott r.f. också, så tror nog det finns vilja till att utveckla runtom i distriktet!

Talangjakten skapar förutsättningar för att svenska Österbottens ungdomar och framförallt nyinflyttade hittar en naturlig arena för gemenskap och socialt liv inom idrottsföreningarnas verksamhet. Genom att förnya verksamhetens innehåll vill projektet förebygga drop-out-fenomenet samt höja ungdomarnas allmänna hälsa, öka intresset för att röra på sig och även höja på idrottsliga prestationer. Projektets mål är att iaktta FSI:s fostringsprinciper då det gäller barn- och ungdom, utövare, tränare och föreningar, bl. annat genom följande åtgärder:

1. en aktiv svensk ungdomsverksamhet som fungerar över orts- och språkgränser och är en naturlig samlingsplats för ungdomar och ger möjlighet till interaktioner och inkludering

2. att aktivera flera ungdomar med i friidrottsverksamheten på de orter där projektet är verksamt. 

3. en god träningsverksamhet för ungdomar som ger dem en möjlighet att bli idrottare på högre nivå. 

4. flera vuxna med i en generationsöverskridande verksamhet 

5. bättre kvalitet i utbudet på friidrottstjänster i Österbotten för att på sikt få fram flera framgångsrika idrottare.

Projektet är ett två-årigt Leaderprojekt via AktionÖsterbotten och genomförs i samarbete med Svenska Finlands Idrottsförbund SFI r.f. och Österbottens Idrottsdistrikt r.f.

Mera information ger JOHAN NORDMYR, johan.nordmyr@idrott.fi eller på gsm 040-7676890.

FINLANDS SVENSKA IDROTT r.f.

Gjuterivägen 10
00380 Helsingfors
FINLAND

telefon: 0207309290 (växel)
e-post: info(AT)idrott.fi
FO-nummer: 0211087-9