Nyheter

Tillbaka

Nu är den tiden igen här, då förbundets höjdpunkt firas. De finlandssvenska orienteringsmästerskapen (FSOM) löps för 72 gången inkommande veckoslut i Kimito och Pargas.

av FSI:s informatör den 10.08.2016
(läst av 7048 besökare)

Orienterarna samlas till mästerskap i Åboland

I år är det Kimito Sportförening och Pargas IF som bjuder in till medeldistans på fredagen, på lördagen till långdistans och på söndagen till stafett. Evenemanget samlar både ung och gammal medlem från FSOs föreningar. Glädjande nog har vi rekordantal anmälda till medeldistansen på fredag och under alla tre mästerskapsdagar får vi följa med totalt dryga 1200 starter. Därtill är vi glada över att även våra elitorienterare som nyligen representerat Finland ute i Europa ger sig tid att förära mästerskapen med sin närvaro.

Också du är välkommen att följa med tävlingarna.? Tarja Krum

För att inspirera ungdomarna och motarbeta s.k. drop-out inom idrottsgrenen, har förbundet ända sedan år 2010 arrangerat ett FSO-storläger veckan innan mästerskapen. Lägret samlar 70 unga orienterare från alla FSOs föreningar och skapar gemenskap bland ungdomarna samt ger dem en möjlighet att träffa andra unga orienteringsutövare. I år hålls lägret i Nagu med många spännande programinslag och föreläsningar, bl.a medverkar Mats Dahlén, tidigare landslagsorienterare.

Också du är välkommen att följa med tävlingarna. Du har till och med möjlighet att pröva på att använda kompass och karta på en motionsbana på lördagen. Starten på fredagen går från tävlingscentralen vid Eknäs Camping i Kimito med början kl. 15.00. På lördag och söndag går starterna från tävlingscentralen i Pargas på Skräddarängsvägen. Första starten på lördag går kl. 12 och deltagarna beräknas vara i mål innan 16.30, medan söndagens första stafett startar redan kl. 9.30. Lördagen och söndagen i Pargas har Skräddarängsvägen på norra Stortervo som tävlingscentral.

Närmare information om mästerskapen finns på webbadressen:
http://www.piforienteering.fi/tavlingar___kilpailut/fsom_2016/

Vi packar väskan och styr riktning mot Kimito!

Tarja Krum
Grenchef, Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f.

FINLANDS SVENSKA IDROTT r.f.

Gjuterivägen 10
00380 Helsingfors
FINLAND

telefon: 0207309290 (växel)
e-post: info(AT)idrott.fi
FO-nummer: 0211087-9