Nyheter

Tillbaka

Hösten står för dörren och därmed närmar sig startskottet för motionskampanjen Gåkampen, som startar den 10 september och pågår i tio veckor.

av FSI:s informatör den 02.09.2016
(läst av 7468 besökare)

GÅKAMPEN – VARFÖR, HUR OCH VAD?

Kampanjen är ett bra tillfälle för föreningen att aktivera sina medlemmar att röra på sig och öka kilometermängden som virtuellt tar oss runt Östersjön. Passa på att värva nya medlemmar i samband med detta, hitta på egna tävlingar inbördes eller bara njut av att vara tillsammans!

Gåfesterna, som arrangeras på flera orter, kommer att bjuda på underhållning både i form av motion och samvaro.

På den nyss öppnade webbplatsen www.gåkampen.fi kan man följa med hur vandringen framskrider. På webbplatsen kan man också ta initiativ till samtalsämnen och delta i diskussioner som förts under promenaderna. Arrangörerna hoppas att tankar och funderingar som ventileras under promenaderna fortsätter diskuteras på nätet.

Kampanjen arrangeras av flera finlandssvenska organisationer: Folkhälsan, Marthaförbundet, Finlands Svenska Idrott, Svenska pensionärsförbundet samt Förbundet Hem och Skola. John Nurminens stiftelse och Yle är också partners i kampanjen. 

Digitalt eller på papper

Det är lätt att anmäla sig: på gåkampen.fi finns både en digital anmälningsblankett och formulär som man kan printa ut på papper. Man kan anmäla sig som individ eller grupp och till exempel grupper från daghem, skolor och äldreboende är välkomna med. 

Material för skolor som vill delta finns också att få. Man kan registrera sig när som helst under kampanjen och när man bokför sina resultat på nätet eller via pappersblanketter, deltar man även i utlottningar av uppmuntringspriser. 

Ett renare Östersjön 

Tanken är att vi tillsammans ska gå ett fiktivt varv runt Östersjön. Promenerar en deltagare fem kilometer per dag i tio veckors tid kommer deltagaren runt Östersjön. Totalt har vi satt upp ett mål på att tillsammans komma upp till fem miljoner kilometer. Det betyder en rejäl dos motion, frisk luft och bra diskussioner för alla som deltar i kampanjen. Den som vill kan dessutom donera en lämplig summa till projektet Ett renare Östersjön, som John Nurminens stiftelse ansvarar för.

Finlands Svenska Idrott r.f. sänder i samband med föreningspaketet i början av september ut pappersblanketter och info som komplettering till reklambladet i våras. Mera information om kampanjen erhålls även från FSI:s kansli.

FINLANDS SVENSKA IDROTT r.f.

Gjuterivägen 10
00380 Helsingfors
FINLAND

telefon: 0207309290 (växel)
e-post: info(AT)idrott.fi
FO-nummer: 0211087-9