Nyheter

Tillbaka

Finlands Svenska Idrott har delat ut årets föreningsstöd för 99 700 euro till idrottsföreningarna runtom i Svenskfinland.

av Jeanette Harf den 13.04.2017
(läst av 8411 besökare)

Finlandssvenska idrottsföreningar beviljades föreningsstöd

Föreningsstöd beviljas för verksamhet som främjar idrott för alla. I år prioriterades ansökningar som hade fokus på utbildning av barn- och ungdomsidrottsledare samt funktionärer. Också allmän och grenspecifik utbildning inom idrotten, kunskapshöjande verksamhet, t.ex. deltagande i seminarier och kurser med idrottsligt tema samt projekt med idrottsligt innehåll, innovativa lösningar inom idrotten eller projekt som utvecklar idrottsverksamheten betonades.

Väl representerade bland föreningsstödsmottagarna är föreningar inom gymnastik, friidrott, simning, fotboll och segling men också föreningar som representerar bl.a tennis, teakwondo och hästsporter finns med bland bidragsmottagarna. De flesta ansökningarna kom från Nyland och Österbotten. Bland ansökningarna kan nämnas Gamlakarleby Bollklubb rf som beviljades understöd för tränarutbildning som möjliggör en mera jämlik fotboll, oavsett kön, ekonomisk eller etnisk bakgrund.

Vi är verkligt glada för det stora intresset för föreningsstödet och att det finns så stort vilja hos föreningarna att utveckla och bygga på sin verksamhet. Det känns tryggt att veta att föreningarna satsar på att utbilda sina ledare och tränare, gamla som nya, säger FSI:s generalsekreterare Christel Björkstrand.

Beviljandet av föreningsstödet sker med hjälp av de finlandssvenska fondernas medel, bl.a Svenska Kulturfonden. En liten del av föreningsstöden reserverades för föreningsprojekt som tillkommer under året.

Tilläggsinformation

Christel Björkstrand, Generalsekreterare
+358 50 351 3038
christel.bjorkstrand@idrott.fi

Håkan Nystrand, Styrelseordförande
+358 40 7615 176
hakan.nystrand@luva.fi

FINLANDS SVENSKA IDROTT r.f.

Gjuterivägen 10
00380 Helsingfors
FINLAND

telefon: 0207309290 (växel)
e-post: info(AT)idrott.fi
FO-nummer: 0211087-9