Nyheter

Tillbaka

I samarbete med Stafettkarnevalen, lokala skolor och aktörer ordnar Finlands Svenska Idrott tre stycken stafettfester runtom i Svenskfinland. Stafettfesterna riktar sig till svenskspråkiga grundskolor samt lokala företag, organisationer och föräldrar.

av Jeanette Harf den 20.04.2017
(läst av 9516 besökare)

Återupplev stafettglädjen

I samarbete med Stafettkarnevalen, lokala skolor och aktörer ordnar Finlands Svenska Idrott tre stycken stafettfester runtom i Svenskfinland (Dickursby 24.4, Kristinestad 10.5 och Karis 17.5.2017). Stafettfesterna riktar sig till svenskspråkiga grundskolor samt lokala företag, organisationer och föräldrar, alla som vill återuppleva stafettglädjen.

På måndag 24.4. går startskottet för en historisk stafett, som förenar hela Svenskfinland genom löparglädje. Totalt kommer över 2000 elever löpa en stafett, som sträcker sig både över skol- och kommungränserna. Stafetten startar i Dickursby i samband med stafettfesten och löps till Lappträsk, därifrån förflyttar vi oss och stafetten löps vidare från Karleby till Lappfjärd. Efter ännu en förflyttning fortsätter löparna från Åbo via Kimito och Hangö till Helsingfors för att slutligen avsluta stafetten vid öppningsceremonin på Stafettkarnevalen i Alberga i Esbo den 19 maj. Hela stafetten kan följas med i realtid på Svenska Yles webb.

Stafetten inleds med en stor stafettfest i Dickursby 24.4 på Sandkulla Idrottspark (Broddgränden, Vanda) där svenskspråkiga skolor från Vanda med närområde deltar i tre olika stafetter. Under dagen kommer närmare 400 elever och lärare få löpa på Sandkulla idrottspark. De yngsta deltagarna som är förskolebarn deltar i en nallestafett, grundskolebarnen deltar i en masstafett på 12*80m och lärarna i en mera lättsammare stafett på 6*40 meter. Förutom stafetter bjuds det på musikunderhållning av Lärkkullas elever och öppningstal av Finlands Svenska Idrotts generalsekreterare Christel Björkstrand. Stafettfesten arrangeras på Sandkulla idrottspark mellan kl. 09:30 och 12:00. Välkomna med!

Under Finland 100-stafettens runda görs två korta stopp för storartade stafettfester ute i Svenskfinland. De kommer att arrangeras i Kristinestad den 10 maj och i Karis den 17 maj. Till stafettfesterna i Kristinestad och Karis bjuds in att delta i stafetterna förutom svenska skolor även företag, organisationer och föräldrar. Det här ger alla möjlighet att återuppleva stafettglädjen ännu en gång, oavsett ålder. Vill kanske just du, din arbetsgivare eller ert arbetsteam vara med och uppleva äkta karnevalsstämning och rörelseglädje, anmäl ert intresse till emelie.rancken@idrott.fi. Kom ihåg, ingen är för gammal för att vara med!

För mera information

gällande Stafettfesterna kontakta
Emelie Rancken, 040 9357 605 eller emelie.rancken@idrott.fi

gällande Finland 100-stafetten kontakta
Jan-Erik Eklöf, 040 184 6380 eller jeje@idrott.fi

FINLANDS SVENSKA IDROTT r.f.

Gjuterivägen 10
00380 Helsingfors
FINLAND

telefon: 0207309290 (växel)
e-post: info(AT)idrott.fi
FO-nummer: 0211087-9