Nyheter

Tillbaka

Fredric Portin, med ett nyligen avslutat VM och bl.a. en 11:e placering i långdistans, har anställts som vikarierande förbundstränare till Finlands Svenska Orienteringsförbund FSO. Bild: Paula Lehtomäki

av Jeanette Harf den 07.07.2017
(läst av 11190 besökare)

Fredric Portin ny vikarierande förbundstränare till FSO

Portin som har sina lärarstudier på slutrakan har en gedigen erfarenhet från pedagogisk verksamhet i kombination med en egen fin orienteringskarriär. Bl.a. har Fredrik arbetat som projektansvarig inom skolprojekt hos Halden SK samt träningschef för ungdomar i Turun Suunnistajat ry. 

Genom min elitsatsning har jag bl.a. lärt mig att jobba disciplinerat mot ett uppsatt mål, att analysera mig själv och sättet jag jobbar samt att förhålla mig till deadlines och prestera under press. Jag tror de här egenskaperna kommer väl till användning i mitt nya arbete som förbundstränare i FSO. Jag vill kunna se varje individ och hens potential, vara med och utveckla spetskunnandet där det behövs och få var och en att känna sig nöjda över sin egen prestation. Under min elitkarriär har jag byggt upp ett brett nätverk inom orienteringen och fått en stor insyn i vad som krävs under olika skeden av karriären, kommenterar Fredric.

Till förbundstränarens uppgifter hör att utveckla och leda träningsverksamhet samt planera, genomföra och koordinera daglig träningsverksamhet i Österbotten i samarbete med lokala orienteringsföreningarna, Vasa Idrottsakademi, Folkhälsan, Vörå samgymnasium - idrottsgymnasium och Suunnistusliitto.

Tilläggsinformation

Tarja Krum, Grenchef
tarja.krum@idrott.fi
+358 40 621 2560

Kaj-Olof Lindgren, FSO styrelseordförande
kaj-olof.lindgren@fennia.fi 
+358 40 776 1187

FINLANDS SVENSKA IDROTT r.f.

Gjuterivägen 10
00380 Helsingfors
FINLAND

telefon: 0207309290 (växel)
e-post: info(AT)idrott.fi
FO-nummer: 0211087-9