Nyheter

Tillbaka

Det megapopulära Vattenhjältar-evenemanget svämmar över i Grankulla simhall 23-24.8.2017. Under evenemanget, som riktar sig till elever i årskurs 3-6 från Granhultsskolan samt Mäntymäen koulu, erbjuds barnen möjlighet att på ett tryggt och säkert sätt öva

av FSI:s informatör den 23.08.2017
(läst av 7187 besökare)

Lågstadieelever övar sina vattenfärdigheter

Det megapopulära Vattenhjältar-evenemanget svämmar över i Grankulla simhall 23-24.8.2017. Under evenemanget, som riktar sig till elever i årskurs 3-6 från Granhultsskolan samt Mäntymäen koulu, erbjuds barnen möjlighet att på ett tryggt och säkert sätt öva sina vattenfärdigheter, bl.a. livräddning och simning med flytväst.

Evenemanget förverkligas med hjälp av olika föreningar som kan förknippas med vattensäkerhet. Bl.a. får de deltagande barnen prova på paddling i bassängen samt livräddningssimning med flytväst. Ute på gården får barnen på ett lekfullt sätt öva på sina vattenfärdigheter. De får även lära sig använda kastlina och grundläggande kunskaper i första hjälpen. Med och förverkligar Vattenhjältar-evenemanget i Grankulla är Espoon Eskimot, Grankulla Stad, Grankulla FBK, Skolidrottsförbundet och Simmis Grani. Finlands Svenska Idrott står som arrangör och koordinerar evenemanget. Projektet Vattenhjältarna understöds av Reijo Rautauomas stiftelsen. Under hösten förverkligas över 10 olika evenemang runtom i Finland. De finns alla listade på Vattenhjältarnas hemsida www.vesisankarit.fi

 

Övning skapar vattenhjältar

Finska skolidrottsförbundets Vattenhjältarprojekt (20015-2017) har som målsättning att inspirera skolelever att öva sina vattenfärdigheter och att lyfta fram vattenvärldens mångsidighet. Inställningen till vattensäkerhet och inställningen till den lönar sig att öva på redan från ung ålder.

 

“Vi hoppas att Vattenhjältar-evenemanget skall inspirera skolbarnen att fortsätta öva på sina färdigheter, också efter evenemanget. Lärare och föräldrar fungerar som barnens stöd och trygghet”, förklarar Vattenhjältarprojektets evenemangskoordinator Pauliina Kotiranta från finska Koululiikuntaliitto. På deras hemsida hittar man mängder med material, med vars hjälp man kan öva på viktiga färdigheter. Audiovisuellt material finns som hjälp för att lära ut olika övningar som samtidigt ger konkreta tips på hur övningarna kan användas i undervisningen.

 

Mera information om Vattenhjältarevenemanget i Grankulla ger

Eva-Lotta Backman-Winquist, Finlands Svenska Idrott, 050 524 9624 eller eva-lotta@idrott.fi

FINLANDS SVENSKA IDROTT r.f.

Gjuterivägen 10
00380 Helsingfors
FINLAND

telefon: 0207309290 (växel)
e-post: info(AT)idrott.fi
FO-nummer: 0211087-9