Nyheter

Tillbaka

På tisdag 14.11.2017 höll Finlands Svenska Idrott sitt höstmöte på Arcada i Helsingfors.

av Jeanette Harf den 16.11.2017
(läst av 6607 besökare)

Håkan Nystrand omvald som ordförande för 2018

På tisdag 14.11.2017 höll Finlands Svenska Idrott sitt höstmöte på Arcada i Helsingfors. Förutom en kort presentation av nuläget i idrottsfinland, stundande flytt till “Idrottens hus” i Sockenbacka och Finlands Svenska Idrotts verksamhet under kommande år, så presenterades även den uppdatering som gjorts av Finlands Svenska Idrotts logo och kommunikationskoncept.

Som höstmöten hör till valdes också en ny styrelse för 2018. Som ordförande omvaldes sittande ordförande Håkan Nystrand.

“Jag är positiv inför att fortsätta mitt uppdrag som ordförande för Finlands Svenska Idrott. Det är mycket på gång i idrottsfinland just nu och det känns som att vi ännu håller på att forma verksamhetsmiljöerna. Vi skall jobba för hela Svenskfinlands bästa och trygga möjligheten att få idrotta och motionera på svenska i Finland. Det är för många en trygghetsfaktor som är väldigt viktig när det gäller att uppnå resultat.” kommenterar Håkan Nystrand.

Finlands Svenska Idrott har under hösten både funderat på sin roll, sitt uppdrag och sin kommunikation. Det arbetet har resulterat i en ny idrotts- och motionsstrategi samt ett nytt kommunikationskoncept. Finlands Svenska Idrott vill genom nätverksarbete utveckla samarbetet inom undervisningsbranschen, där vi nu har nya skolor på andra stadiet med idrottsstatus; Svenska Framtidskolan i Helsingforsregionen (Yrkesinstitutet Prakticum) och Brändö gymnasium i södra Finland förutom sedan tidigare Vörå Idrottsgymnasium och Folkhälsans utbildning som enda svenskspråkiga idrottsinstitut. Därtill är även Arcada en stor aktör inom idrottsutbildningen på tredje stadiet. Finlands Svenska Idrott jobbar för att skapa en så heltäckande och kvalitativ helhet med så få överlappningar som möjligt.

För mera information

Christel Björkstrand
Generalsekreterare
christel.bjorkstrand(a)idrott.fi
+358 50 351 3038

 

Håkan Nystrand
Styrelseordförande
hakan.nystrand(a)luva.fi
+358407615176

FINLANDS SVENSKA IDROTT r.f.

Gjuterivägen 10
00380 Helsingfors
FINLAND

telefon: 0207309290 (växel)
e-post: info(AT)idrott.fi
FO-nummer: 0211087-9