Förfrågningar

Eva-Lotta Backman-Winquist
tfn. 050 524 9624
E-post: eva-lotta(a)idrott.fi

24.3.2018 ”Outdoor training”
inspirationsdag för tränare och instruktörer


Utomhusträning och styrketräning ute i det fria har blivit allt mer vanligare. Det är enkelt och roligt med effektiva styrkeövningar som varken kräver vikter eller maskiner.

Det är frågan om tuff aktiv träning utomhus under bar himmel.

Under dagen får du massor av inspiration till hur du själv kan styrketräna och hur du kan instruera träning utomhus under bar himmel. Vi tränar på bänkar, ledstänger, lekställningar, stenar, stubbar och liknande. Oavsett om du håller till i stan eller i skogen vimlar det av redskap som kan användas till tuff träning.

Programmen under kursen inspirerade av övningar med kroppen som vikt. Du kommer både att hitta vanliga kroppsviktsövningar från styrketräningens värld och mer gymnastiska övningar, som ställer krav på balans, smidighet och koordination. I programmet kombineras även kortare löpning med intervaller med dessa effektiva övningar så kommer styrketräningen garanterat att bli mycket roligare.

Målgrupp: Kursen är för dig som tränar andra eller vill ha ny inspiration till din egen träning. Instruktörer, tränare, föreningsledare samt personer som arbetar med idrott och hälsa.

Vårt mål är att deltagarna efter utbildningen känner sig inspirerade, mer kunniga och trygga på området utomhusträning och allt som rör detta. De ska inte bara kunna utföra träningen själv utan även ha kunskapen att leda samt sätta ihop egna utomhuspass.

Innehåll:
Teori: Varför träna ute? fördelar, säkerhet och viktiga saker att känna till. Teori om hur man komponerar pass och långsiktigare träningsupplägg.
Träna ute - inspirationspass. Övningar utomhus, samt genomgång av lämpliga parövningar
Komponera egna pass.

Kursplats: Solvalla idrottsinstitut, Esbo

Pris: 200 €. Anmäl dig HÄR senast 14.3.2018
 

FINLANDS SVENSKA IDROTT r.f.

Gjuterivägen 10
00380 Helsingfors
FINLAND

telefon: 0207309290 (växel)
e-post: info(AT)idrott.fi
FO-nummer: 0211087-9